روش شستن فرش با شامپو فرش در خانه
شستشوی فرش با شامپو فرش در عین اینکه میتواند کار شما را راحت کند، میتواند به فرش شما آسیب نیز بزند اگر از طریق اصولی آن را انجام ندهید.
فرشها از قدیمیترین و البته زیباترین و مهمترین اسباب هر خانهی ایرانی است. وسیلهای که به دلیل سروکار داشتن دائم ما با آن میتواند به هر دلیلی کثیف و آلوده شود و خب آن زیبایی و چشمنواز بودن خود را از دست بدهد. تمیز کردن فرشها از طرفی و زمانبر بودن قالیشوییها از طرف دیگر، همیشه زنان خانهدار را به فکر شستن فرشهایشان در خانه میاندازد. علی الخصوص اگر فقط قسمتی از فرش لکه یا کثیف شده باشد. این دغدغه، این روزها از طریق شامپو فرش به نوعی رفع میشود. البته اگر این مهم درست و اصولی بکار برده شود. با ما باشید با مراحل مهم و کلیدی شستشوی فرش با شامپو فرش.

شامپو فرش چیست؟
در ابتدا ببینیم شامپو فرش چیست و اصلاً چه کاری انجام میدهد؟ شامپو فرش نوعی شوینده است با موادی که کمترین آسیب را به الیاف و بافت فرش و موکت میزند و از بین برندهی چربیها و لکههای رخنه کرده در بین پرزهای فرش است محصولی که با توجه به گوناگونی جنس انواع فرشها، موکتها و قالیچهها باید در عین کارایی کمترین آسیب را به آنان بزند.
به جای شامپو فرش
در ضمن میتوان شامپو فرش را در خانه و به وسیله سرکهی سفید و یا مایع ظرفشویی و مخلوط آن با یک فنجان آب ولرم درست کرد که زیاد توصیه نمیشود چرا که آن اثر بخشی شامپو فرش را در از بین بردن لکهها و کثیفیها ندارد. نکتهی مهم این است که فقط یادتان باشد که این محلول را به هیچ عنوان مستقیماً رو فرش امتحان نکنید و این کار را توسط پارچهی سفیدی انجام هید تا در صورت رنگ دادن فرش موجه شوید.
حال با توجه به اینکه انواع متفاوتی از برندها و نامهای مختلف شامپو فرش در بازار در دسترس است چطور باید شامپو فرش مناسب فرشمان را پیدا کنیم؟ برای اینکار ابتدا محلول آب و شامپو فرش را در گوشهی کوچکی از فرش امتحان کرده تا از آسیب نرساندن شامپو به رنگ فرش مطمئن شویم.
مراحل شستشوی فرش با شامپو فرش:
ابتدا باید فرش را خیلی با حوصله و دقیق جارو کرد تا تمامی گرد و غبار جای گرفته در میان پرزها و الیافت فرش از بین برود چرا که هر چه خاک و غبار کمتری باشد تأثیر شامپو بیشتر است.در پشت هر شامپو فرش دستور عمل خاص آن را نوشته است که احتمالاً بسته به نام هر کدام متفاوت است. طبق دستور العمل آن مقدار مورد مصرف را در آبی ولرم حل میکنیم و آنقدر هم میزنیم تا کف کند. میتوان کف حاصله را در داخل ظرفهای کفساز خالی مایعهای دستشویی ریخت تا استفاده از آن راحت و به صرفه شود.
دقت داشته باشید که نباید به هیچ عنوان خودِ مایع شامپو فرش را به طور مستقیم روی فرش بریزید چرا که سبب چسبندگی الیاف فرش به هم و آسیب جدی به آن میشود.به کمک اسفنج کف ساخته شده را روی قسمت مورد نظر (لکه) گذاشته و به آرامی میکشیم به طوری که کف به تمام پرزهای ریز فرش برسد.
بعد از گذشت نیم ساعت که کف حاصله در اثر واکنش با اکسیژن محیط چرک و یا لکهی مورد نظر را در خود حل کرد، توسط دستمال زبری و نمداری از جنس کتان محلول کثیف را در جهت خلاف خواب فرش، تمیز کنید. دستمال را بعد از چندبار استفاده عوض کنید تا فرش را دوباره کثیف نکند.
فرش را روی سطحی چهارپایه مانند (میزی بزرگ و یا نردبان)پهن کنید و در برابر گرما ملایم خورشید قرار دهید تا خشک شود. دقت داشته باشید که نور مستقیم خورشید و آویزان کردن فرش کاری غلط است و سبب آسیب جدی به بافت و رنگ و الیافت فرش میشود.دقت داشته باشید که تا قبل از خشک شدن فرش به هیچ عنوان روی آن راه نروید.بعد از اینکه فرش خشک شد، آن را در جهت خوابش جارو بزنید.سپس به کمک برس فرش را خوب شانه بزنید تا پرزهای آن به حالت اول خودش برگردد.

حالا دیگه کار تمام است و به پایان خودش رسیده و میتوانید از تمیزی فرشتان لذت ببرید اما همانطور که ملاحظه میکنید این کار زحمت زیادی دارد و معمولاً برای قالیچهها و یا قسمت کوچکی از فرش یا موکت و مبلتان که لک شده، میتواند کاربرد داشته و ارزش زحمت و وقت صرف کردن داشته باشد و قطعاً نمیتوان انتظار نتیجهای مانند شستن فرش توسط قالیشویی هم از آن داشت. پس اصلاً منطقی و مقرون به صرف نیست که یک فرش کامل را توسط شامپو فرش شست.